Beiert Blog

29
apr

De Beiert opent zomerterras in Azelo

Vanaf zaterdag 6 mei is het zover! Het zomerterras van Gasterij de Beiert is geopend. Gasten kunnen in alle rust genieten van vers gezette koffie met gebak vanaf de authentieke bakfiets. Ook voor een drankje en belegd broodje ben je bij De Beiert van harte welkom.

Het gaat al een poosje door mijn hoofd in de tuin van de B&B een zomerterrasje te beginnen. Het is met name voor wandelaars en fietsers een ideaal rustpunt. Vlakbij het Twickelse bos en langs de doorgaande fiets- en wandelwegen. En laat ik nu ook zelf van lekkere cappuccino houden. ūüôā ¬†Kortom, het kan er hier alleen maar gezelliger op worden!

Vanaf zaterdag is het terras bij mooi weer van vrijdag tot en met zondag geopend van 10:00uur tot 17:00uur, in de maanden mei ‚Äď september. In de periode van de zomervakantie 7 dagen per week.

Adres: Kuipersweg 9 in Azelo, Ambt-Delden.

 

Hopelijk tot snel, de koffie staat klaar!

Lieke Olthof

 

09
dec

Wellness en Sauna in Twente

Ben je op zoek naar een moment helemaal niets? Even weg uit de drukte. Een ander mens worden? Denk er dan eens over na om een bezoek aan Gasterij de Beiert in Twente te combineren met een dag wellness. Dit kan op verschillende plekken in onze omgeving.

Gebruik een dag om landgoed Twickel in Delden te bezoeken en het bos in te gaan. Snuif de buitenlucht op en vergeet de hectiek. s ’Avonds heerlijk uiteten en daarna bijkomen in onze luxe bed & breakfast. De volgende ochtend wordt je fris wakker. Er staat een vers en uitgebreid boerenontbijt klaar om je dag goed van start te gaan. Gebruik deze tweede dag om een bezoek te brengen aan een wellness locatie in de buurt van Gasterij de Beiert. In de omgeving ligt Sare thermen en beauty. Een prachtige exclusief wellness complex waar pure beleving voorop staat.

Bekijk de website
http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/sare-thermen-beauty/ voor informatie en kortingen met betrekking tot deze sauna en onze website www.debeiert.nl voor mogelijkheden omtrent overnachten.

Relaxze!

Lieke

 

07
nov

Trots op Twente

Wanneer gasten huiswaarts gaan na een paar nachtjes logeren in Gasterij De Beiert vragen ze zich vaak hardop af waarom ze niet eerder deze kant van het land opgekomen zijn. De rust. De natuur. De sfeervolle dorpjes en stadjes. Goede restaurants en winkeltjes waar je nog écht kunt winkelen. En ze waarderen de enorme gastvrijheid van alle bewoners in onze omgeving. De streek biedt volgens gasten alles wat een ontspannen minvakantie nodig heeft.

Sinds we bed & breakfast De Beiert gestart zijn vorig jaar ben ik de stadjes, dorpjes en natuur in de omgeving (o.a. Borne, Delden, Diepenheim, Ootmarsum, diverse landgoederen) ook door de bril van een toerist gaan zien. Je moet natuurlijk zelf wel het een en ander weten over je omgeving voordat je gasten goed kunt adviseren. En ik kan je vertellen onze gasten hebben gelijk. We boffen maar met onze streek. We hebben inderdaad écht van alles.

Wat ik me wel heb afgevraagd is waarom we als Twentenaren dan niet wat trotser zijn op onze streek en we zo bescheiden zijn. En al snel was ik hier uit. Ik denk dat iedereen trots is, alleen is het ‘twents-eigen’ dat we dit niet van de daken schreeuwen. En ja zeg nou zelf, dat heeft ook zijn charme. Maar wanneer bezoekende gasten zo enthousiast zijn en Koning Willem-Alexander afgelopen week bij zijn bezoek aan onze regio aangeeft dat Twente prachtig is en moet blijven zoals het nu is, dan mogen we best laten weten dat we er zijn.

Je kan met een gerust hart trots zijn! Net zoals heel veel andere Nederlanders dat op hun streek zijn. En we hoeven zeker niet onder stoelen of banken te steken dat we graag nog veel meer Nederlandse en buitenlandse toeristen willen laten meegenieten van Twente.

Lieke

Meer informatie over onze bed&breakfast en zakelijk verblijven vind je op www.debeiert.nl

 

 

Twente landgoed van Nederland

 

01
apr

Of een bezoek aan Twente de moeite waard is?

Nu ik dit schrijf straalt de zon de bed & breakfast binnen. Dit betekent, het startschot van de lente!

Met een kop koffie in de hand keek ik net vanaf de keuken naar buiten. Ik betrapte me erop dat ik stiekem zelf sta te genieten van de omgeving waar ik woon. Het is zo divers en zo heerlijk buitenaf, en toch weer niet.

Zo is er heel veel aandacht voor de natuur.  Deze wordt goed onderhouden en is goed begaanbaar gemaakt voor mensen die graag wandelen en fietsen. De Umfassungsweg bijvoorbeeld. Een wandelroute die door weilanden met grazende koeien loopt en je het kasteel laat zien. Daarnaast het fietsroutenetwerk. Deze pak je voor de deur van onze gasterij op en kun je heel Twente mee doorfietsen.

Sportliefhebbers komen hier ook helemaal tot zijn recht! Langs onze bed & breakfast loopt een spectaculaire mountainbikeroute die door landgoed Twickel ontwikkeld is. Dit landgoed ligt overigens op een steenworpafstand van de gasterij. Golfen kan ook, bij ons ligt  de Twentsche golfclub om de hoek.

Daarnaast heb je de verschillende prachtige stadjes in de nabije omgeving; Ootmarsum, Diepenheim, Borne en (ambt)Delden. Sfeervolle plaatsjes die allemaal over prachtige monumentale panden beschikken en oude centra. Ook verschillende mooie kastelen. De stadjes organiseren het hele jaar door evenementen.

Dat lekker eten belangrijk is weten ze ook bij ons in de buurt. Restaurants waar je heerlijk uit eten kunt gaan adviseer ik je graag in!

Kortom, reden genoeg om Twente te bezoeken!

Je bent van harte welkom in onze bed & breakfast. Gelegen in het hart van Twente.

 

Fijne lente!

Lieke

www.debeiert.nl

 

14
mrt

Zakelijke gasten komen ‘thuis’ bij Gasterij De Beiert

Als gastvrouw van De Beiert heb ik de laatste maanden veel zakelijke gasten ontvangen. Heel erg leuk! Ze komen namelijk overal vandaan en verblijven vaak ook voor een langere periode. De gasten komen naast Nederland bijvoorbeeld ook uit buurland Duitsland, Oostenrijk, Itali√ę en Zwitserland. Het verblijf voor deze mensen wil ik graag zo aangenaam mogelijk maken, zodat ze na een werkdag toch een beetje thuiskomen. Dit is niet alleen leuk voor mij, maar ook heel prettig voor de gasten. We leren elkaar goed kennen en iedereen weet na een poosje de weg. Vorige week zat ik bijvoorbeeld samen met onze gast uit Duitsland, die al enkele maanden doordeweeks bij ons verblijft, lekker te eten aan onze stamtafel. ¬†Hij was net ver weg op vakantie geweest en na 2,5 week weer terug bij De Beiert. We kletsten over zijn ervaringen op reis en de nieuwtjes van de afgelopen weken.

Vaak wandel ik rond 18:00uur even binnen om een praatje te maken met degenen die tijdelijk bij Bed & Breakfast De Beiert ‘wonen’. Ik merk dat ze het gezellig vinden om even bij te kletsen en koffie te leuten. Gewoon een beetje over koetjes en kalfjes. Zoals je dat thuis ook doet. Tegelijkertijd zitten er vaak ook andere gasten die een krantje lezen en binnen no-time heerst er een gezellige huiselijke sfeer. Ondertussen wordt er lekker voor deze mensen gekookt. Dus de heerlijke vertrouwde keukengeuren van gezond eten komen ons vaak al tegemoet. Als het uitkomt, eet ik zelf ook graag een hapje mee.

Het grappige is dat de meeste gasten ook ontbijten zoals ze dit thuis ook doen. Een zelf gezet kopje koffie in De gelagkamer of een broodje op de vuist in de auto. Voor ieder wat wils!

Die vertrouwdheid en knusse sfeer is wat ik de gasten graag wil bieden. Zo zorg ik voor verse bloemen op tafel, een haard die knapperd op koude dagen en iedere morgen een nieuw krantje. Het is ontzettend leuk om hier waardering voor te krijgen en daar ben ik eigenlijk ook best wel trots op!

Thuiskomen bij De Beiert. Dat is waar ik samen met mijn familie naar streef!

Kijk voor meer informatie eens op www.debeiert.nl

Lieke

 

 

 

21
jan

Een winterse start!

Nu het half januari is ben ik al ruim 5 maanden aan de slag in De Beiert. En ik kan zeggen, het afgelopen jaar is voorbij gevlogen! Eerst de verbouwing en het inrichten van de boerderij. Daarna ontvingen we in augustus onze eerste gasten. In oktober vierden we de offici√ęle opening met burgermeester Ellen Nauta. En, half december stond onze eerste kerstboom in De Gelagkamer!

Ik ben heel blij nu ik de conclusie kan trekken dat we een fijne start hebben gehad! We hebben al veel gasten ontvangen met verschillende nationaliteiten. Mensen bezochten ons om te genieten van de streek en vakantie te houden, maar ook vanuit zakelijk oogpunt. Het geeft een heerlijk gevoel wanneer mensen enthousiast zijn over de omgeving en De Beiert.

Het komende jaar hoop ik deze goede start samen met mijn ouders en iedereen die een steentje bijdraagt voort te kunnen zetten. Voor je het weet gaan we het voorjaar weer in en start het hoogseizoen. Maar vergeet niet dat de winter in Twente ook prachtig kan zijn.¬† Landgoed Twickel, vlakbij onze Bed & Breakfast,¬†was afgelopen week eindelijk gehuld in een winters jasje, zoals je op de foto’s kunt zien.

Je bent van harte welkom in De Beiert om er van te genieten. We zorgen dat de houtkachel brandt!

Ik wens je een fantastisch 2016!

Lieke

 

 

10
nov

De Beiert in de media

Ruim een week geleden alweer is De Beiert feestelijk geopend! Samen met mijn ouders, broer en zussen heb ik enorm genoten van deze dag en de gezellige belangstelling.

Het is leuk om te zien dat we door de media niet onopgemerkt zijn gebleven. Hieronder een artikel met de details van vorige week vrijdag. Er is ook een artikel in de Twentsche Courant Tubantia verschenen. Deze heb ik samen met wat foto’s aan dit blog toegevoegd.

Heb je het nog niet gezien en wel nieuwsgierig? Kom dan gerust aanwaaien!

Lieke


 

Burgermeester Nauta opent officieel gasterij De Beiert

Op vrijdagmiddag 30 oktober is in Ambt-Delden gasterij De Beiert feestelijk geopend door burgermeester Nauta van de gemeente Hof van Twente: ‚ÄúEen aanwinst voor de gemeente en een mooie aanvulling op Vitaal Azelo en naaste omgeving‚ÄĚ.

Onder het bijzijn van verschillende genodigden sprak ze de familie Olthof, eigenaren van de gasterij, toe. Burgemeester Nauta opende de gasterij door het schrijven van de allereerste recensie: ‚ÄėDe Beiert is een unieke gasterij waar elke gast zich meteen enorm thuis zal voelen!‚Äô.

Prachtige aanvulling voor Twente
De gasterij heeft nauw samengehangen met het project Vitaal Azelo, waar onder andere de realisatie voor toeristische verblijffuncties centraal staat. Gezien de lange familiegeschiedenis was een recreatieve bestemming voor de hand liggend. Burgemeester Nauta was onder de indruk van de uitstraling die de gasterij heeft gekregen. ‚ÄúEen prachtige gasterij met persoonlijke belangstelling voor de gast dat goed past bij de warmte en het authentieke dat Twente wil uitstralen‚ÄĚ. Als portefeuillehouder van Recreatie en Toerisme heeft ze goede hoop voor de toekomst, omdat korte vakanties steeds meer in trek zijn. Zeker voor wandelaars en fietsers die deze mooie omgeving verkennen, met Twickel als naaste buur.

Moderne en warme boerderij
Een deel van de oude boerderij is omgetoverd tot een gasterij met vier aantrekkelijke en moderne gastenkamers, inclusief een Gelagkamer die ook gebruikt wordt voor creatieve workshops of vergaderingen. Het resultaat is een authentieke familieboerderij met een eigentijdse en moderne uitstraling die zowel recreatieve als zakelijke gasten ontvangt. Een gezellige plek waar iedereen kan ontspannen en waar de koffie altijd klaar staat.

09
okt

Heden en verleden komen samen!

Na bijna een jaar breken, opbouwen en inrichten, heb ik deze zomer de deuren van De Beiert geopend. In de afgelopen periode is de boerderij van mijn ouders omgetoverd tot een gasterij met vier aantrekkelijke en moderne gastenkamers, inclusief een Gelagkamer die heel geschikt is voor creatieve workshops of vergaderingen.

Mijn doel was om van onze oude familieboerderij een eigentijdse en moderne bed & breakfast te maken die zijn authentieke charme moest behouden. En, al zeg ik het zelf, het resultaat mag er zijn! Elke dag als ik binnenloop ben ik stiekem heel trots op de warme gemoedelijke sfeer die er heerst. De sfeer die er altijd was toen mijn oom Herman en daarvoor mijn grootouders Olthof hier woonden. Dit betekende eigentijdse accessoires en meubels combineren met attributen van vroeger. Een ding is zeker: je voelt je snel thuis in deze gasterij. En dat is precies wat ik mijn gasten wil bieden: een gezellige plek waar iedereen zich kan ontspannen en waar de koffie altijd klaar staat!

Ik kijk uit naar je komst! Lieke